Esquadra Negres 2012

Preludi

Fa temps, per l’any 1987, es va anar formant un grup de Festers a la Filà. Se’n va anar creant un ambient màgic , en el qual Guerrers de diferents tribus i amb creences tan desiguals van començar a aceptar-se i respectarse. La seva primera gesta va ser formar l”esquadra” al costat del Alferes, Pepin Picó, gran Fester i millor Persona, a l´any 1997.

La calor que emanava d’aquest foc d’il-lusió i d’amistat va conquerir el cor de les seves Dames guerreres i aviat es va formar una gran Família, amb ells, elles i els seus fills i filles. La seva segona gesta va ser formar l’esquadra al costat del Capità, Jordi García, gran Fester i Persona, any 2012.

Des de llavors hem viscut moments inoblidables i en l’actualitat seguim junts. Se’ns coneix per “L’ESQUADRA”.

El Grup

El ciego Sol, la sed y la fatiga...

Por la terrible estepa Castellana al destierro,
      Con doce de los suyos, polvo-sudor y hierro, el Cid cabalga

L’esquadra a la reteguarda, és per a guanyar les batalles abans de començar-les.

Formada pels Guerrers més destres en l’art de la guerra, irromp amb força a Alcoi just despres que ho faça el seu Capità. Amb un vestit roig com la sang que fa tremolar l’enemic i amb la marxa “Christianus Ximena” creada per Alfredo Miralles (component de l’esquadra, gran molt gran Alfredo), per aquesta ocasió i dedicada per a tots Nosaltres.

Comencen a sonar els timbals, el cor de tots Nosaltres van al mateix ritme. El nostre magnific Cabo batidor Juanjo Quiñonero , montat al seu Caball guerrer,magnific, espectacular, Juanjo, L’esquadra ja colo-locada i el cabo Mario Valls, marca el pas, amb el primers compassos de Christianus Ximena i Ordena alçar les armes quan arriba el fort de la música.

L’arranca es digna d’un gran mestre magnific, Mario. Amb estil propi dirigeix l’esquadra, deleitant al públic pas a pas, els balcons són plens i la satisfacció es total, la satisfacció es desborda en tots nosaltres.

Al darrere i acompanyant als musics del Ateneo de Cocentaina, les nostres Dames guerreres, fills i filles de nosaltres, aixi com el nostre esquadriste a la reserva Miguel Paya, perquè no falli res, tots s’esforcen per a conseguir que el pas del guerrers es deixe notar dins l’entrada del Cids a Alcoi, poc despres ès Alfredo Miralles que succeix a Mario. Genial, trionfal Alfredo. Al circul ès Jaume Domenech qui agafa la porra, amb la seva peculiar forma de fer el cabo i manar a la resta de companys, magnific Jaume.

Les llagrimes afloren en tots nosaltres, l’emoció ès desbordant a l’entrar a la plaça. Juanjo obrint el pas el primer en entrar, forçant l’aplauidem de tota la plaça Mario Valls, ès el encarregat de dirigir a l’esquadra a la Plaça, magnific. Fernando Clement, trionfal Fernando, succeix a Mario i sense perdre el pas i complin l’horari, encarem al final del trajecte. Magnifica entrada dels Guerrers Cids a Alcoi acompayant al seu Capità.

Records